Home Sweet Home

Author: Luke Erickson

My dining room. My garage. Russell’s apartment. Kevin’s house. The public library. A co-work space. Several coffee shops. A park. These have been our US “offices” for the last few months as we transition from our old lab to our new home. On the one hand, it felt good to be stereotypically “startupy”. On the other hand, it can be tough not to have all your tools on hand and easy access to your coworkers.

As of the beginning of November, though, we’ve got a brand new space. We’ve graduated to 2500 sprawling square feet in north Denver. The hour and a half slog to Fort Collins has been replaced with a quick bike ride up the Platte River trail. The commute starts off what is an overall easier day. There’s no fuss of who is going to be where when and putting off a task because you forgot a dongle. Things just go smoothly now that everyone and everything is together and organized. We’ve got a comfortable, collaborative office and a spacious lab.

How would you rather spend your morning?

My favorite thing about our space seems silly, but turns out to be really important- when there is an issue, we just fix it. It was amazing that the CSU Powerhouse opened their doors to Rebound and gave us a venue to conduct research, but unfortunately, that came with some inconveniences associated with using someone else’s space. For example, we certainly won’t miss schlepping water, in buckets, from the Powerhouse’s auto bays. At the new lab? Install a sink! Can’t find the parts you need? At the new lab we just cover the walls with organizers! There’s no submitting requests and wondering why we can’t change things to work better; we just get to make things the way we want them to be. 

 
                                                                                 Our new lab space.

                                                                                 Our new lab space.

 
 
                                                                             Our new office space.

                                                                             Our new office space.

 

The biggest change sneaks in subtly. After a few weeks in the new office, it just feels like the office of a legitimate company. It’s not bootstrappy and cobbled together. Its not shared with other companies or grad students. It just sits there quietly in the background, while we all get to engineer some really cool stuff.